sreda, 31. marec 2021

22Brewing Karega - Farmhouse Ale

Karega je serija istrskih divjih ale piv, ki so jih pripravili v pivovarni 22Brewing. Ta Farmhouse Ale je nastal z mešano in coolship fermentacijo (v odprtih bazenčkih), vanj pa so dodali še brinove jagode in veje.
 
Tanka bela glava za precej kratek čas pokrije popolnoma motno telo belde oranžne barve tega istrskega zvarka. V aromi se ponuja z nežnim značajem, kjer še najbolj izstopa rahel "funky", oz. hlevski pridih. V okusu bomo zaznali nežnejšo sladkobo, ki jo dopolni in prevzame kar nekoliko začinjen priokus s poprasto žgečkljivostjo, v finišu pa je še nekoliko citrusno naravnan. Pookus, ki je zelo blag, pa še nekaj časa pusti svojo lahkotno začinjeno stran.

Karega Farmhouse Ale e lahkotnega telesa in zelo svežega značaja ter predvsem osvežilnega karakterja. V primerjavi z medeno verzijo je pričakovano manj sladek, ob tem pa kar nekoliko bolj pride do izraza njegov "funky" karakter, kar ga dela še nekoliko bolj svežega.
 

Karega - Farmhouse Ale

Koper

Kmečki ale

6,7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → zelo lepo piten, ne pretirano funky, ampak še vedno dovolj, da ponudi nekaj več, prav tako pa citrusni občutek doda svežine - prav prijetno svež se izkaže

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar