sreda, 9. marec 2022

Oriks Temno

Ob domači pici seveda sede tudi domače pivo. In v pubu ter pivovarni Oriks vam lahko poleg svojih svetlih variant domačega piva ponudijo tudi hišnega temnega ležaka.
 
Oriksov temni ležak je zelo temne rjave barve, skorajda popolnoma črne, srednje velika bež obarvana glava pa je kar kremasta in dobro obstojna. V aromi prevlada kavnat pridih, dobro pražen in z nekaj notami čokolade. V požirku je srednje grenkoben in le nežno pražen. Na koncu požirka ponudi nekaj nežne sladkobe, medtem ko v finišu prevlada grenkoben občutek, ki se nadaljuje še v precej zeliščno naravnan pookus. 
 
Temno Oriksovo pivo je polnejšega telesa in kar svilnatega občutka, ko spolzi po grlu. V svojem značaju pa ob vsem tem kar pošteno in na trenutke ostro izrazi svoj grenkoben karakter.
 

Temno

Šempeter pri Gorici

Temni ležak

%

Kje naj ga iščem?

  • Oriks Brewpub (Šempeter v Gorici)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,7 / 5 → piten, malo preoster, ampak brez kakšnih velikih presenečenj in posebnosti - piten in dobre na telesu

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 4/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 9/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar