nedelja, 27. marec 2022

Lobik Das Lobikker 10

S tokratnim zvarkom po imenu Das Lobikker 10 so se v mariborski pivovarni Lobik s stilom varjenja namesto k ZDA ozrli k nemškim mojstrom pivovarstva. Tako je nastal pravi nemško naravnani helles.
 
Na pogled je Lobikker kristalno jasnega in čistega telesa zlate barve, srednje velika bela glava, ki ga pokrije, pa tam postane samo nekaj časa. V aromi se lepo predstavi s hmeljnim značajem, kjer do izraza pridejo travnate in začinjene note, v ozadju pa je moč srečati kar lepo zaznaven kruhast pridih. Solidna grenkoba je kar suha v svojem značaju, ponuja pa predvsem začinjen karakter. Trajajoč in rahlo poprast pookus pa še lepo pusti svojo sled. 
 
Lobikov nemec je lahkotnega telesa in čistega ter svežega ležakastega značaja. Je izjemno preprosto piten, ob tem pa ponudi pravi nemški značaj, ki ga bodo cenili ljubitelji nemških klasik. 
 

Das Lobikker 10

Maribor

Nemški ležak

5%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → zelo piten, svež in čist v značaju - povsem nemški v svojih karakteristikah

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar