sobota, 12. marec 2022

Bergkonig's Thorpedo

Tektonikov Thorpedo, najnovejši zvarek motnega pale ale stila, poznan pod polnim imenom Newave Pale Ale, se je razvil iz njihove Odprte Lige #33. Sedaj, ko je postal polnopravni član Tektonikove ustekleničene ponudbe, pa bo s svojim sadnim značajem najbolj prijal v toplejšem vremenu.
 
Bergkonig's Thorpedo je zelo motnikavega telesa zlate barve, srednje velika bela glava, ki nastane na vrhu kozarca, pa tam tudi kar lepo počaka. Aroma je prijetno sadna, v njej pa prevladujejo sladke note, še posebej breskev in marelica s kakšnim citrusom sem ter tja. Požirek se začne s srednjo hmeljno grenkobo, ki pa jo povsem umiri zmerna sadna sladkoba. Finiš je lahkotno dražeč, pookus pa le na kratko pusti svojo sled. 
 
Newave Pale Ale je lahkotnejšega telesa in svežega, sadnega značaja. Poleg tega, da je zaradi tega lepo in preprosto piten, k čemur pripomore tudi nižja stopnja alkohola, pa bo res zelo primeren za poletno vreme. 

Thorpedo

Ljubljana

NEPA

4,8%

Kje naj ga iščem?


  • Tektonix (Ljubljana)
  • trgovine Hofer (po Sloveniji)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → zelo piten, svež in saden - prava osvežitev brez pretiranega kompliciranja

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar