torek, 8. marec 2022

Oriks Ameriško

V pivovarni puba Oriks, ki se nehaja le nekaj korakov pred italijansko mejo, so zvarili nekaj različic svetlega ležaka. Le-te so začinili s hmelji iz različnih dežel, ki so pivu dale tudi ime.

Ameriški Oriks je kar pošteno motnega telesa žareče zlate barve, srednje velika in precej kremasta glava pa kar nekaj časa postoji na vrhu kozarca. Aroma se pokaže predvsem s travnatimi notami, nekoliko prašnimi in rahlo kruhastimi, nekje precej daleč v ozadju pa je zaznati še čisto bežen sadni pridih hmelja. Požirek ponuja srednjo grenkobo, nekoliko bolj nežno - v značaju je travnata in malenkostno citrusasta ter sladka za zraven. Trajajoč travnat pookus pa še kar dobro poleži v ustih.
 
Oriks z ameriškim hmeljem  je lahkotnega telesa in v svojem karakterju čisto klasičnega domačega ležakastega značaja. Piten, preprost in nekoliko bolj rustikalen.
 

Ameriško

Šempeter pri Gorici

Svetli ležak

%

Kje naj ga iščem?

  • Oriks Brewpub (Šempeter v Gorici)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,8 / 5 → brez posebnosti, hmelj pa ne pride ravno kaj preveč do izraza, da bi ga lahko nadgradil - sicer piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar