petek, 11. marec 2022

Bevog Rusty-Patched Bumble Bee

Novi član Bevogove serije Extinction Is Forever piv je postal čmrlj, ki je bil nekoč značilen za Severno Ameriko, sedaj pa se tudi on spopada z ogroženostjo. Samo pivo je zvarjeno v stilu italijanskih pilsnerjev, značaj pa mu poleg tradicionalnih nemških hmeljev daje dodatek hmelja sorte Loral.
 
Bevogov pilsner v italijanskem stilu je kristalno jasnega telesa zlate barve, večja in puhasta bela glava pa na vrhu kozarca zelo dolgo postoji. Aroma je kar lepo hmeljno zaznavna, predvsem v njej prednjačijo travnate note, zraven pa se pojavi še kak bolj cvetlično naravnan ton. Požirek zaznamuje hmeljna grenkoba, ki je s svojim travnato-zeliščnim občutkom kar lepo izrazita, v koncu pa nam podari še nekaj nežnejše, a vseeno prepoznavne sadne sladkobe. Pookus pa s svojim grenkobnim občutkom še lepo postane na jeziku.
 
Rusty-Patched Bumble Bee je pivo zelo lahkotnega telesa, čistega značaja in osvežilnega karakterja, ki pa v sebi skriva nekaj več hmeljnega naboja kot običajen pils.   
 

Rusty-Patched Bumble Bee

Bad Radkersburg

Italijanski pils

4,2%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → piten, malo bolj oster na trenutke s travnato-zeliščnim značajem, ampak lepo odžeja

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar