petek, 22. marec 2024

Crazy Duck English Ale

V pivovarni Crazy Duck so se pri izbiri novega stila piva tokrat odpravili na izlet na Otok. V njihovih kotlih je namreč nastal pravi angleški ale, oz. "bitter" kot mu pravijo v njegovi domovini.  

Ta angleška račka je kristalno jasnega telesa temno bakrene barve, vrh kozarca pa pokrije večja in kar lepo obstojna ter kremasta bež obarvana glava. Iz kozarca nato nežno zapihajo prijetne ter rahlo sladke note piškotov ter karamele, ki jih še nekoliko dopolni blag saden pridih. Požirek zaznamuje srednje izrazna hmeljna grenkoba, le-ta pa s seboj prinese bolj klasičen, travnat karakter. Zelo nežna sladkoba se prikrade na koncu, preden jo prevzame kar dolgotrajen in bolj nežen pookus.
 
English Ale, kot so si ga zamisli v Crazy Duck Brewery, je srednje lahkotnejšega telesa in preprostega značaja. Predvsem pa ga odlikuje za angleške stile piv že pregovorna pitnost. 
 

English Ale

Žiri

Angleški ale

4,4%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → preprost in zelo piten, kot od Angleža tudi pričakujemo

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar