četrtek, 7. marec 2024

Clef Blueberry & Banana & Chocolate Pastry Sour


V pivovarni Clef so zopet poskusili v tekočo obliko spraviti eno izmed sladic. Tokrat so v pivsko obliko spremenili svojo verzijo bananinega kruha, ki so ga obogatili s čokolado in borovnicami. Vse pa je zapakirano v desertni kisli ale. 
 
Rezultat je motnikavo, rubinasto rdeče pivo, ki ga pokriva tanka bela pena, le-ta pa se kar kmalu do popolnosti umakne. Tako brez težav zadiha sladicasta aroma, ki je popolna kombinacija čokolade in banane, predvsem slednja še nekoliko bolj izstopa. Požirek je nežno kiselkast v začetku, zraven pa začutimo še nekaj nežne sadne sladkobice, vse pa spomni na borovnice. Nežen pookus pa na koncu nič kaj ne potraja, ampak si poželimo le še enega kozarca.
 
Clefov pastry sour je nekoliko polnejšega telesa in žametnejšega telesa, ob tem pa oddaja izjemno svez značaj. Še enkrat več se ta Clefov desertni zvarek izkaže kot popolna in zelo pitna sladica.   


Blueberry & Banana & Chocolate Pastry Sour

Petrovče

Desertni kisli ale

5,6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,6 / 5 → super aroma, odličen okus in zelo svež značaj - boljše kot originalna sladica

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 18/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar