ponedeljek, 25. marec 2024

Tektonik Divja Liga OL #91 Omega Wheat Ale

Divja Liga je podskupina Tektonikove Odprte Lige, v kateri se praviloma nahajajo piva, ki odstopajo od ustaljenih, klasičnih pivovarskih praks. V tem primeru so zvarili pšenični ale, ki so ga hmeljili s sortama Magnum in Styrian Golding, fermentirali pa s kvasovkami Omega Wit. 

Tektonikovo pšenično pivo je kristalno jasnega telesa zlato-rumene barve, bela penasta glava pa se na vrhu kozarca le počasi seseda. Aroma je nekoliko bolj izrazita s svojim začinjenim značajem, zraven pa se pojavi še nekaj kvasastega diha terprijetno citrusasto ozadje, nekoliko kasnej pa se razvije še cvetlični pridih. Požirek ima v začetku srednjo grenkobo, le-ta pa je pošteno zeliščna in zelo suha v karakterju. Tudi finiš je tak, pookus pa le še na izrazit in trajajoč značaj nadaljuje ta občutek. 

Magnum Wheat Ale je lahkotnejšega telesa, s seboj pa prinese nekaj manj svežine. kot bi pričakovali. V požirku, ki je predvsem suh v značaju, pa prinese tudi nekaj topline alkohola.

Divja Liga OL #91 Omega Wheat Ale

Ljubljana

Belgijsko pšenično pivo

6,7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → malo preveč oster in enodimenzionalen, ni slab, ampak je malo manj preprosto piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar