petek, 15. marec 2024

Bevog Sun Bear

Sončni medved, ogrožena živalska vrsta iz jugovzhodne Azije, krasi pločevinko Bevogovega eksperimentiranja. Zadnje čase zelo popularen hladni IPA so tokrat zvarili malo drugače - dodali so mu nekaj temnega sladu, in nastal je temni hladni IPA, ki ga skupaj poveže Bevogov hišni lager kvas.
 
Sun Bear je zelo temno rjavega, a ne ravno črnega telesa, večja bež obarvana glava pa na vrhu kozarca kar dolgo počaka. Aroma je v začetku nežno hmeljnata, v njej pa se pomešajo sladke in citrusne tropsko sadne arome. Kasneje se pridruži prav tako nežen pražen pridih z nekaj dodatka čokolade. Požirek je srednje grenkobe, v začetku morda dobimo še malenkost nežne sladkobe, a nadaljevanje je bolj suho in zeliščno-travnato. Trajajoč pookus pa to sled še kar nekaj časa zadrži v ustih.
 
Bevogov imperial cold black IPA je nekoliko lahkotnejšega, a ne popolnoma lahkega telesa in kar lepo zakrite alkoholne stopnje. V aromi očara z bolj sadnim značajem, v okusu pa pokaže svojo travnato-grenkobo stran - kot cold IPA tudi mora. Tako je Sun Bear kombinacija različnih lastnosti, ki so vse prepoznavne in tudi dobro združene v pitno celoto. 
  

Sun Bear

Bad Radkersburg

Temni hladni IPA

7,2%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → nežen in blag v aromi in bolj konkreten v požirku - je IPA, je temen in ima tudi "cold" lastnosti

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar