petek, 29. marec 2024

Reservoir Dogs Sitri

Sitri je nadaljevanje serije posebnih piv pivovarne Reservoir Dogs po imenu Wine Side Story. Gre za lambik, ki je mešanica različno starih spontano fermentiranih piv. Proces se začne v hladilnih bazenih (coolship), nadaljuje pa v lesenih sodih, kjer je pivo zorelo več let (od leta 2020).   

Sitri je jasnega telesa žareče zlate barve, tanjša bela glava, ki prekrije kozarec, pa se počasi začne izmikati in kmalu ostane le še majhen obroč. Aroma je lepo izrazita, a ni ostra, prinaša pa všečen vinsko naravnan značaj. Zraven se pojavi še nekaj gumastega občutka ter blag balzamičen pridih malo kasneje. Požirek je kar konkreten in kompleksen - kislina je nekoliko bolj zadržana, je pa zato bolj izrazit gumast karakter, ki kar prevlada. Finiš je bolj začinjen in izredno trpek, na koncu pa kar podžge s svojim balzamičnim značajem. Pookus pa se v tem duhu še kar dolgo nadaljuje. 

Novogoriški lambik je lahkotnejšega telesa z morda malo manj svežine v značaju. Je precej kompleksen in prinaša tiste posebne karakteristike, ki so značilne za (belgijske) lambike.
    

Sitri

Nova Gorica

Lambik

7,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → dober, na trenutke malo oster z gumastim značajem, definitivno pa poseben

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar