nedelja, 10. marec 2024

Tektonik OL #116 Rakitovec

V najbolj tektonični pivovarni so tokrat zvarili dvojni IPA, ki pa je kisel in ima tudi bolj poln, milkshake značaj. Pri varjenju pa so uporabili še nekoliko nenavaden sadež in sicer navadni rakitovec (oz. sea buckthorn).
 
Pivo je tako zelo motnikavega telesa ter barve gostega breskovega soka (žareče oranžne barve), skrito pa je pod zelo tanko in neobstojno belo peno, ki kmalu do popolnosti izgine. Aroma je zelo sveža, spominja pa na zelo zrele (ali prezrele) tropske sadeže - na koncu pa popolnoma spomni na multisolo. Požirek je v začetku nežno grenkoben, kar pošteno kiselkast sadni značaj pa usta lepo potegne skupaj v nadaljevanju. Nežen pookus pa še na kratko postane v ustih. 
 
Rakitovec je srednje polnega, če ne ravno popolnoma milkshake telesa. Zaradi vseh svojih sadnih in kiselkastih lastnosti pa je zelo sveže in predvsem zelo preprosto pitno, kljub ne ravno nizki alkoholni stopnji. 

OL #116 Rakitovec

Ljubljana

Kisli IPA

7,1%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → prijetno saden, prijetno kiselkast in prijetno osvežilen - zelo piten

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar