ponedeljek, 31. julij 2023

Fabjan Grizzly Pale Ale

Na pivovarsko sceno je poleg ostalih živali, katerim smo lahko priča, prisopihal tudi Grizzly. Gre za klasičen pale ale, ki so ga zvarili v čisto novi mali pivovarnici Fabjan iz Dolenjskih Toplic.  
 
Dolenjski grizli je kristalno jasnega telesa jantarne barve, precej velika umazano bela glava pa na vrhu kozarca postoji kar nekaj časa. Izpod pene zadiha nežnejša sadna hmeljna aroma, ki ji družbo dela še nekaj travnatih not, v ozadju pa je zaznati še rahel piškotni dih. Požirek je kar pošteno, zmerno grenkoben, v finišu pa nekoliko zeliščno suh. V tem duhu pa se pookus še kar nekaj časa sprehaja po jeziku. 
 
Grizzly je preprost, a v svojem značaju kar nekoliko bolj konkreten pale ale, ki bo opravil osnovno nalogo - dobro bo odžejal - a ob tem ponudil tudi nekaj pravega značaja.  

Grizzly Pale Ale

Dolenjske Toplice

APA

6,6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,8 / 5 → malo bolj konkreten in oster, zeliščen v finišu, a vseeno piten; v nobene primeru pa ni ravno nežen s pivcem

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**


Ni komentarjev:

Objavite komentar