sreda, 30. december 2015

Najboljše pivo leta 2015


Ob pregledu seznama slovenskih piv, ki ga skrbno beležimo na naši strani, nam je kar malo zastal dih. Skoraj neverjetno je, koliko različnih piv, si lahko privoščimo v naši mali kokoški. Res je, da večino teh piv še vedno predstavljajo ležaki, toda tudi nabor ale piv je pri nas zavidljivo velik, ter se iz meseca v mesec vztrajno veča.

V kolikor so naši podatki pravilni, lahko pri nas naštejemo okoli 250 različnih piv, vendar je števec težko ustaviti na pravem številu, ker nova piva prihajajo kar po tekočem traku. Vseeno pa smo se potrudili in poskusili med vsemi temi pivi izbrati tistega, ki je (seveda po naše) letos najbolj izstopal. Tistega, ki nas je s svojim izgledom, aromo in predvsem okusom najbolj navdušil. Tisto pivo, ki bi si ga privoščili še in še.

Izbor je bil zelo težak, najbrž to ni potrebno posebej izpostavljati. Ampak vseeno smo se nekako odločili, da je največji vtis na nas letos naredila črna IPA po imenu Starvation, ki prihaja iz pivovarne Reservoir Dogs. Kar nekaj piv se je zelo približalo temu zvarku, toda (zaenkrat) ga še ni noben presegel.

Ni komentarjev:

Objavite komentar