sreda, 16. december 2015

Tektonik Nelson


Ime: Nelson
Pivovarna: Tektonik Craft Brewery, Ljubljana
Stil piva: Temni IPA
Vsebnost alkohola: 5,9%

Ocena: 4,3 / 5

V ljubljanski mikropivovarni pivo jemljejo strogo resno. Tudi zato so se odločili zvariti strogo resno črno IPO, ki sliši na ime Nelson. Pivovar za ta črni stvor z mehko dušo pravi, da "tisto, kar skriva, je vsem na očeh". Bomo videli. 

Nelson pride oblečen v temno rjavo barvo, že skoraj popolnoma črno, na glavi pa ima poveznjeno zelo veliko in precej obstojno kremasto peno. Iz steklenice takoj po odprtju pridrvijo prijetne in zelo občutne sadne arome, kjer lahko srečamo breskve, agrume, grenivko ter še nekaj drugega tropskega sadja. Da pa ni vse preveč sadno poskrbijo zelo blage začimbe, veliko kasneje pa že rahel čokoladni dodatek, ki se pomeša med borovce. Okus, in pivo nasploh, zaznamuje konkretna grenkoba, vmes pa se nam v usta prikrade še zelo subtilen sadni priokus. Konce je nežno pražen, ta občutek pa se nadaljuje še v trajajoč, a ne preveč vsiljiv pookus. 

Za izjemno pitnost tega piva poskrbi še srednje polno telo, svoje pa dodata še kremasti in svilnati občutek. Tako Nelson res postane konkreten stvor, ki pa s svojim polnim okusom prinese le najboljše kar ponuja črna IPA. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar