četrtek, 10. december 2015

Patrick's 7 Hop IPA


Ime: Patrick's 7 Hop IPA
Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika; za Patrick's Irish Pub, Ljubljana
Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 5,8%

Ocena: 3,7 / 5

Ljubljanski Patrick's Irish Pub, ki je mimogrede eden najboljših pubov pri nas, se je odločil, da si za svoj 20. rojstni dan podari enkratno darilo - svoje lastno pivo. Na pomoč so jim priskočili v vrhniški človeški ribici, skupaj so v kotel nametali 7 različnih hmeljev in nastala je Patrick's 7 Hop IPA (IPA - Irish Pub Anniversary). Samo za določen čas, samo v Patrick's Irish Pubu.

Nastalo kolaboracijo nam natočijo s popolnoma motno in temno jantarjevo barvo, pokrov pa naredi razmeroma majhna, a še kako obstojna in kremasta pena bele barve, ki za seboj pusti tudi zelo lepo čipko. Aroma tega IPA piva je precej nežna. Na začetku se predstavi z nekaj minimalnega sadnega pridiha, tvorijo ga predvsem agrumi, ki pa ga lepo izenači in nato tudi prevzame aroma sladu, le-ta pa ima nekakšen biskvitno-smolnat značaj. Tudi v okusu prevladuje karakter sladu, kjer se spet prelivajo toni piškotov, na koncu pa za pravo uravnovešenost okusa poskrbi zmerna hmeljna grenkoba, ki se nadaljuje še v trajajoč pookus. 

Patrick's 7 Hop IPA tako deluje razmeroma polna in kremasta s suhim finišom, korak od ostalih (trenutnih) piv stila IPA pa stopi predvsem zaradi dejstva, da nima izrazitega sadnega značaja in deluje bolj... tradicionalno, če se lahko tako izrazimo. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar