ponedeljek, 7. december 2015

Union Bok


Ime: Bok
Pivovarna: Pivovarna Union, Ljubljana
Stil piva: Bok
Vsebnost alkohola: 7%

Ocena: 3 / 5

Bok je kralj piva, vsaj tako pravijo pri Unionu. Gre za enega izmed četverice posebnih piv, ki jih je pivovarna izdelala ob svoji 150. obletnici obstoja. Gre za pivo stila temni bok, ki s sabo tudi kar solidnih 7% alkohola. 

Pokaže se nam v temni kostanjevi barvi, ki je jasna ob pogledu proti svetlobi, na vrhu pa nas pričaka razmeroma velika glava nežne bež barve. Le-ta je dokaj slabo obstojna in milnata. V ozadju aarome se skriva nekaj travnatega hmelja, medtem ko v ospredju srečamo bolj izrazite, vendar še vedno zelo blage tone sladu in karamele. Čisto na koncu pa najdemo še rahel pridih alkohola. Nežni sladkobi na začetku sledi travnati občutek hmelja ter nekaj prisotnosti alkohola, ki pa ni najbolje skrit. Dosedanji dober vtis malo pokvari dokaj izrazit kovinski priokus, ki se čuti tudi v pookusu.

Na koncu dobimo temni bok s precej lahkim telesom, ki je na trenutke kar malo (pre)vodeno. Vseeno je pivo pitno in okusno, vendar z rahlo preveč občutnim kovinskim priokusom, ki s segrevanjem postane kar najbolj izrazita lastnost v pivu.  

Ni komentarjev:

Objavite komentar