ponedeljek, 12. september 2016

Green Gold Hop Princess


Ime: Hop Princess
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: IPL (India Pale Lager)
Vsebnost alkohola: 5,4%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,3 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Princesa iz Savinjske doline je moderna preobrazba tradicionalnega tipa piva ležak, ki jo bolj strokovno poimenujejo IPL - India Pale Lager. Kot že ime nakaže, gre za nekakšen hibrid med lastnostmi IPA zvarka in osnove ležaka. Torej, veliko bolj izrazit hmeljni značaj v telesu ležaka. 

Hop Princess je tako napravljena v zelo motno oranžno barvo, na glavi pa sedi srednje velika bela kremasta pena, ki tam postane nekaj časa. Aroma, ki je darilo velike količine domačih sort hmelja kmetije Rojnik, je srednje izrazita in... zanimiva. Prevladujejo citrusni toni, predvsem limonasti, ki pridobijo že nekoliko kislinast značaj in na trenutke prehajajo med spomini na čistilo in limoninimi bomboni. Temu lahko dodamo še srednje izrazito hmeljno grenkobo z nekoliko citrusno-grenkobnim pookusom. 

Hmeljna princesa se tako pokaže kot izredno zanimivo, nekoliko nenavadno, a zelo okusno pivo srednje lahkega telesa. Brez dvoma zelo preseneti aroma s svojimi citrusnimi značilnostmi, ki so zelo izrazite, na trenutke mogoče celo preveč. Se pa zato odkupi z zelo prijetnim okusom, ki že zelo spomni na tiste značilnosti IPA zvarkov, a kljub temu vseeno pove, da gre za ležaka. 
Kje ga najdem?
  • Mestni vrt (Žalec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar