torek, 27. september 2016

Lobik New England Pale Ale


Ime: New England Pale Ale
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: NEPA
Vsebnost alkohola: 6,2%
Na voljo: steklenica - točeno

Ocena: 3,6 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Lobikovi fantje navdih za svoje zvarke iščejo iz vseh koncev sveta, o čemer pričajo tudi nekatera imena teh piv - Slovenian Ale, Anglež, West Coast Pale Ale. Zadnji, ki se je tako pridružil štajerski diviziji pa je New England Pale Ale, ali kot mu sami pravijo pivovarji "Hoppy Đus" oz. "histerično hoppan pirček".

Zunanja podoba tega zvarka se popolnoma sklada z zgornjim poimenovanjem "đus" - kajti s svojo popolnoma motno in bledo oranžno barvo ter pomanjkanjem kakšne omembe vredne glave res izgleda kot pomarančni sok. Temu sledi tudi zelo prijetna aroma, ki jo poberemo v trenutku. V ospredju se znajde en velik kup sladkega, tropskega sadja z ananasom in pasijonko na čelu, ki se pomeša z nežnejšimi notami bezga. Tej sadni sladkobi, ki ni pretirana a vseeno kar traja, pa se po robu postavi srednja hmeljna grenkoba in za sabo pusti kratko sled v pookusu.

New England Pale Ale se tako izkaže kot zelo aromatično pivo, presenetljivo polnejšega telesa. Če nas konkretno napade s svojo aromo, pa se v okusu vseeno nekoliko umiri in postane prijetno piten, a še vedno dostojno hmeljnat.
Cena: 2,81€ (0,33l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar