petek, 30. september 2016

Kje se bo dogajalo - oktober

Fish Homebrew&Q Fest (8.10.2016)

Vrhniška pivovarna HumanFish bo v začetku oktobra gostila zanimiv dogodek, pri katerem gre v bistvu za tri dogodke v enem. Že tradicionalno praznovanje pivovarne z imenom Fish Fest se bo letos združil s 3. tekmovanjem domačih pivovarjev ter tekmovanjem v BBQ smokanju, za katerega so zadolženi pri Žarovnijah.

Poleg standardne ponudbe se bo na dogodku dalo poskusiti tudi domače zvarke perspektivnih pivovarjev, premierno pa tudi društveno pivo The Dark Side of the Monastery, ki so ga zvarili v Društvu ljubiteljev domačega pivovarstva. Seveda se bo pivo združilo z okusnimi jedmi izpod rok žar mojstrev, skupaj pa bodo zakuhali tudi dimljeno pivo. Veliko razlogov za odhod v Vrhniko torej.

Kdaj, kje in kako


Dogodek bo potekal za pivovarno HumanFish v Vrhniki in sicer v soboto 8. oktobra z začetkom ob tretji uri popoldan. Več informacij pa dobite na FB strani dogodka Fish Homebrew&Q Fest, ter tudi na strani Društva ljubiteljev domačega pivovarstva.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Otvoritev točilnice Mali Grad (15.10.2016)

V kamniški butični pivovarni Mali Grad pravijo, da je končno napočil čas, da odprejo tudi svojo lastno točilnico, kjer bodo ljubitelje piva razveseljevali s svojimi dobrotami. Kot se za otvoritev pivovarne tudi spodobi, bodo to naredili z žurom.

Živa glasba bo jasno prisotna, za hrano bodo poskrbeli v Kuharaiju, medtem ko bo na pipah jasno teklo domače kamniško pivo. Poleg že znanih zvarkov, kot so Pale Ale, Session IPA, IPA in temna verzija IPE, bo na voljo tudi nekaj novega - American Craft Lager in German Pils. Torej za vsakega nekaj.

Kdaj, kje in kako


Otvoritev točilnice bo potekala v soboto, 15. oktobra z začetkom ob peti uri popoldan, zaključek pa sledi v poznih urah, ob eni zjutraj. Lokacija točilnice je na Kamniški cesti 19, za več informacij pa je na voljo FB stran dogodka Otvoritev točilnice Mali Grad.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Študentski Festival Piva (19.10.2016)

Tudi študentsko življenje ni več takšno, kot je bilo pred leti. Takrat s(m)o študentje največkrat posegali po najcenejšem pivu, ki se ga je dalo dobiti, medtem ko se lahko danes študentje udeležijo pravega študentskega festivala piva.

Tako se bodo lahko vsi piva že(l)jni študentje udeležili dogodka, na katerem se bodo predstavila vrhunska piva slovenskih pivovarjev, vse skupaj pa bodo popestrili burgerji, DJ in druženje dolgo v noč - kot je to v navadi.

Kdaj, kje in kako


Študijsko degustiranje piva bo potekalo v ljubljanski Emonski kleti in sicer v sredo (študentski dan za žur) 19. oktobra z začetkom ob zgodnji (za študente) 6. uri popodan, trajalo pa bo vse do jutranjih ur. Vstopnina na dogodek znaša cel euro, več informacij pa najdete na FB strani dogodka Študentski Festival Piva.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Pivo & Burger Fest (22. in 23.10.2016)

Prihod jeseni na žalost pomeni tudi, da bo festivalsko dogajanje že nekoliko osiromašeno, toda vseeno se bo nekaj malega še dogajalo. Glavni dogodek v tem mesecu pa bo brez dvoma jesenski Pivo & Burger Fest, za katerega bo to že sedma izvedba.

Kot smo že razvajeni iz strani organizatorjev, bodo tržnico tudi ta mesec preplavili številni ponudniki okusnih burgerjev, takšnih in drugačnih. Družbo pa jim bodo delale prav tako številne stojnice ponudnikov hmeljnih napitkov, tako iz vrst pivovarjev, trgovin, kot tudi uvoznikov. Poleg tega pa lahko povemo, da je bilo za Fest že napovedanih nekaj premiernih predstavitev zvarkov - kot smo že navajeni.

Hrane in pijače bo dovolj za vse, raznolika izbira ne bo nikogar pustila na cedilu, samo za vreme se mora še poskrbeti, pa se nam zopet obeta en super dogodek.

Kdaj, kje in kako


Letošnja izvedba Pivo & Burger Festa v jesenskih barvah bo potekala v soboto in nedeljo, 22. in 23. oktobra z začetkom ob 11. uri, domov pa vas bodo začeli preganjati ob 23. uri. Lokacija ostaja že ves čas nespremenjena, to je Pogačarjev trg, ali po domače ljubljanska tržnica. Za še več informacij pa odklikajte na FB stran dogodka Pivo & Burger Fest.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


3. Brežiški Festival Piva (29.10.2016)

Zaključek festivalske sezone bo tako kot že prejšnji dve leti pripadel Brežicam in njihovemu Brežiškemu Festivalu Piva. Gre že za tretjo izvedbo tega dogodka, ki bo zopet potekal v duhu noči čarovnic oz. Halloween.

Sodelujoči pivovarji in ostali ponudniki, za katere organizator pravi, da bodo zopet prinesli preko 100 vrst piva, bodo ustvarili prvovrstno pivopivsko vzdušje, ki se bo po koncu nadaljevalo še v klubu MC s koncertom skupine Opća Opasnost.  

Kdaj, kje in kako


Tudi letošnji Brežiški Festival Piva bo potekal v šotoru pred klubom MC Brežice in sicer v sobot o 29. oktobra z začetkom ob drugi uri popoldan in z zaključkom ob desetih. Vstop na festival je prost, medtem ko vstopnica za koncert znaša 8€. Dodatne informacije pa lahko najdete na FB strani dogodka 3. Brežiški Festival Piva.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Ni komentarjev:

Objavite komentar