torek, 20. september 2016

Lobik Sweet Stout


Ime: Sweet Stout
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Sladki stout
Vsebnost alkohola: 7,4%
Na voljo: točeno

Ocena: 4 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Sladki stout je posebna podzvrst tradicionalnega stout piva. Zaradi svojega sladkobnega značaja, ki mu ga največkrat podari dodatek laktoze (a ne vedno), je kot nalašč za druženje s sladicami, včasih pa celo še boljši nadomestek le-te. Enega takega so navarili tudi mariborski eksperimetalci iz pivovarne Lobik in z njim navdušili, to pa jim je uspelo brez dodajanja laktoze v pivo.

Zelo prijetna aroma je brez dvoma ena najbolj zaznavnih odlik tega skoraj popolnoma črnega zvarka, ki se pokrije še s srednje veliko peno kremne barve. Prevladujejo čokoladne note, ki imajo v bistvu značaj mlečne čokolade, spremlja pa jih še čisto blaga pražena nota. Kar precej gostega in kremnega telesa, po grlu steče s svilnatim občutkom in nam obenem podari kar precej občutno mlečno sladkobo in karakter čokolade. V pookusu pa zvarek dobi še novo, rahlo praženo/kavno dimenzijo, ki vseeno ne preglasi sladkobe.

Desert iz pivovarne Lobik tako navduši s polnostjo svojega kremastega telesa, kot tudi z zelo prijetno čokoladno aromo. Iz ozadja nas bo pogrel še nežen, a topel značaj viskija, ki pa ga bo zelo všečna sladkoba piva zelo lepo zakrila. Posladek.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar