sreda, 7. september 2016

Kaki Kraft Razkuštrana Bjonda


Ime: Razkuštrana Bjonda
Pivovarna: Kaki Kraft, Miren pri Novi Gorici

Stil piva: Zlati ale
Vsebnost alkohola: 5,6%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,1 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Bjonde imamo najrajši. Še posebej tiste, razkuštrane zaradi vipavske burje. In na tistih koncih jih je moč videti kar veliko. Vendar je ena izmed njih prav posebna. Gre za pivo stila zlati (ali blond) ale novonastale pivovarne Kaki Kraft, ki so ga izdelali posebej za festival Pivomanija.

Gre za preprosto pivo lahkotnejšega telesa, ter bledega in motnega oranžnega videza. Za krajši čas se pokrije še z belo peno, kot se za blondinko spodobi, od le-te pa kmalu ostane le majhna kapica. Ta zvarek nam predstavi in napove precej nežna aroma, v kateri se skrivajo blage travnate note ter za dodatek še nekaj rahlih sadnih pridihov domačih sort sadja. Nekoliko kasneje se prebudi še Bjondina sladna stran, ki pa ima v okusu le podporno vlogo srednje izraziti hmeljni grenkobi.

Vsekakor gre za prijeten in lahkotno piten zvarek, ki po svojih značilnostih noče izstopati, vendar je mogoče prav to čar tega piva in stila nasploh. Okusno in nezahtevno vsakodnevno pivo, ki bi lahko bil všeč tudi širši množici pivopivcev - v kolikor ga v pivovarni še navarijo. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar