ponedeljek, 17. oktober 2016

HumanFish Harvest SIPA (2016)


Ime: Harvest SIPA (2016)
Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika

Stil piva: IPA (trgatveno pivo)
Vsebnost alkohola: 6,1%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,1 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Tako kot to naredijo vsako leto od 2013 naprej, so tudi letos v pivovarni HumanFish svojo verzijo SIPE rahlo osvežili. No, če smo natančni so jo pripravili s sveže obranim hmeljem in tako je nastala Harvest SIPA letnik 2016, vsako leto podobna, a nekoliko drugačna.

Pod majhno, a lepo obstojno peno umazane bele barve se skriva motna SIPA konkretno temnega bakrenega žara. Precej zadržano in na trenutke skoraj nezaznavno aromo najbolj zaznamuje ekstra blaga svežina hmeljnih not, ki podajo zvarku travnati občutek. Sveže dodan hmelj povzroči, da se v usta najprej prikrade nenavadna sladkoba, ki jo še najbolje opiše žvečilni gumi, le-ta pa je kar lepo občutna. Nasledi jo srednja hmeljna grenkoba zeliščnega karakterja, ki se preko nežne sladne hrbtenice nadaljuje tudi v pookus.

Nežnejši, a zanimiv zvarek, s sicer nekoliko preveč neizrazno aromo, ki ga odlikuje svežina zeliščnega značaja. Prav tako pa v sebi skriva tisti sladki občutek žvečilnega gumija, ki smo ga v sveže hmeljenih zvarkih večkrat priča. Okusno, toda vseeno bomo raje posegli po klasični izvedbi SIPE.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar