četrtek, 27. oktober 2016

Loo-blah-nah Red Ale


Ime: Red Ale
Pivovarna: Loo-blah-nah, Ljubljana

Stil piva: Irski rdeči ale
Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,9 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Po uspešno začeti zgodbi s svetlim ale zvarkom, nam fantje iz pivovarne Loo-blah-nah sedaj prinašajo še Red Ale - torej rdeči ale zvarek v stilu irskih piv. Nekateri bodo poskušali prodati zgodbo. Loo-blah-nah vam bo prodala verjetno najboljše ljubljansko pivo. Vsak tako pravijo.

Prijetnega ljubljanskega irca motne temno kostanjevo-bakrene barve odlikuje s karamelo zaznamovan sladni značaj, ki pa ga za posladek dopolni še nekaj zelo blagega sadnega pridiha z notami jagod. Majhna bež penica, ki kmalu v celotni pobegne, nam razkrije lahkotnejše telo, kjer se v začetni sladni sladkobi pojavi še priokus nežnih jagod. Za zaključek nam Red Ale podari še komajda občutno grenkobico, ki pa jo kmalu preplavi pookus in nazaj pripelje že prej omenjene jagode. 

Pivo nežnega okusa, bo skupaj z nižjo alkoholno stopnjo in jagodnim priokusom všeč predvsem nežnejših dušam, vendar se ga zaradi neverjetne pitnosti ne bo branil noben pivoljubec. Lahkotnejšo telo pa skupaj s konkretnejšo karbonacijo povzroči, da je zvarek resnično piten in hitro izginjajoč - kot nekak jagodni "špricarček". 
Kje ga najdem?
  • Zlata Ladjica (Ljubljana)
  • Lepa Žoga (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar