petek, 7. oktober 2016

Pivopis Triglavska Šerpa


Ime: Triglavska Šerpa
Pivovarna: Pivopis.si, Novo mesto

Stil piva: Zeliščno pivo
Vsebnost alkohola:
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,5 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Ekipa spletnega portala Pivopis.si, ki jim večkrat v misli šinejo kakšne zanimive ideje, se je odločila, da zvari pivo kar na strehi slovenije, na Triglavu. Tako se je ekipa fantov z vso potrebno opremo vzepla na višino 2864 metrov ter tam zvarila prav posebno pivo, ki so ga poimenovali Triglavska Šerpa. Še ena posebnost tega zvarka pa je to, da so ga ponudili v namen dobrodelne degustacije, vse prihodke pa namenili projetku Botrstvo.

Triglavska Šerpa je odeta v motno jantarno barvo in pokrita z manjšo belo peno, ki na hitro pobegne v dolino. Že prvi dih tega zvarka nam razkrije, da so fantje v pivo dodali nekaj posebnega. Šerpa ima namreč izrazit začimbno-zeliščni vonj, ki spomni na začimbe za pico. Predvidevanja so dokaj točna, kajti fantje so v resnici v pivo dodali materino dušico. S prvim požirkom okusimo nežno grenkobo, kise na koncu prelevi v bolj zeliščni značaj in se nadaljuje še v pookus.

Triglavska Šerpa se pokaže še z dokaj oljnato teksturo ter lahkotnejšim telesom, da je pot v dolino vsaj nekoliko lažja. Všečno in lahkotno pitno pivo z zanimivo aromo, pri kateri se lahko dolgo sprašuješ na kaj te spominja. Bistvo tega zvarka pa vseeno ostaja njegova dobrodelna nota, saj so zadnjo preostalo steklenico fantje ponudili na dobrodelni dražbi (klik na Pivopis.si)
Cena: vsi prispevki gredo v dobrodelne namene

Kje ga najdem?
  • Spletna dobrodelna dražba (Pivopis.si)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar