ponedeljek, 31. oktober 2016

Lobik Double Dry Hop Pale Ale


Ime: Double Dry Hop Pale Ale
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola:
Na voljo: točeno

Ocena: 4,2 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 13/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Ekipa pivovarne Lobik je znana po tem, da zelo rada eksperimentira s svojimi zvarki. Med drugim je tako nastal tudi tale dvojno suho hmeljen svetli ale, ki je bil le za kratek čas na voljo na mariborskem Makro Beer Festu - pivovarji so bili namreč mnenja, da jim zvarek ni uspel tako kot so želeli.

Gre za lahkoten in prijetno hmeljno aromatičen zvarek, v katerem izstopajo zelo vabljive note sladkega sadja, kjer se note bezga pomešajo med sočno tropsko sadje. Pod solidno veliko, če že ne ravno obstojno, belo glavo se skriva zelo motno zlato rumeno telo, ki nam od samega začetka pa do čistega konca ponuja solidno hmeljno grenkobo - le-ta je prijetno izrazita, a obenem ne pretirana. V čistem zaključku, ter krajšem pookusu pa nam za nagrado podari še nežno sladek sadni priokus.

Svežina in lahkotnost telesa, preprosta pitnost in všečna aromatika so atributi, kjer se ta zvarek res izkaže. Kljub temu, da po besedah pivovarjev, zvarek ni tak kot so želeli, lahko rečemo, da gre za odličen poizkus. 
Cena: 2€ (0,3l; točeno; na festivalu)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar