sreda, 26. oktober 2016

HumanFish Mud Puppy


Ime: Mud Puppy
Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika

Stil piva: Dvojna IPA
Vsebnost alkohola: 7,7%
Na voljo: steklenica - točeno

Ocena: 4,7 / 5 → boljše kot to ne gre
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 15/15 - OKUS: 14/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 9/10)

Ta blatni kužek je svoj dom našel v Vrhniki v prostorih pivovarne HumanFish, kajti gre za njihovo najnovejše pivo stila dvojna IPA, ki ga odlikuje konkretna stopnja alkohola. Premierno pa so ga javnosti predstavili na domačem dogodku FishFest.

Mud Puppy bo pivca s svojo super privlačno in vabljivo hmeljno aromo osvojil že v prvi sekundi. Izpod razmeroma majhne, a kremaste bele glave, ki sicer postane kar dolgo, puhtijo prijetne sadne note nabite košare tropskega sadja. Med njimi se znajdejo liči, pasijonka in bezeg, vsemu skupaj pa udarno vlada ekstra všečen ananas. Telo te motne zlato-rumene dvojne IPE je lahkotno in vabljivo, s prvim požirkom pa bomo okusili solidno bogato hmeljno grenkobo, ki jo dopolni še citrusni značaj s priokusom sladkobe sadja. Finiš tega zvarka je razmeroma suh, pookus pa prijetno trajajoč in poln spominov.

Mud Puppy se tako izkaže za enkraten zvarek, v katerem se sadni in grenkobni značaj zlijeta v popolno celoto, visoka stopnja alkohola pa je popolnoma zakrita. S svojim sadnim značajem in izrazito aromatiko, ki ju dopolni še hmeljni karakter pa bo brez dvoma popolnoma po duši ljubiteljev bolj hmeljenih napitkov. Celo tako daleč bi šli in zatrdili, da gre za najboljši zvarek iz Vrhnike nasploh. Če pa naletite na priložnost, brez dvoma poizkusite točeno različico tega zvarka.
Cena: 3,05€ (0,5l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • HumanFish Taproom (Vrhnika)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar