ponedeljek, 10. oktober 2016

Pelicon Harvest Moon Double Bobek (2016)


Ime: Harvest Moon Double Bobek (2016)
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina

Stil piva: APA (trgatveno pivo)
Vsebnost alkohola: 6,3%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,2 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Tudi v pivovarni Pelicon ima jesenska trgatev še poseben pomen - v tem času namreč v pivovarni z veseljem pripravijo t.i. trgatveno pivo (mimogrede, izraz je njuna "pogruntavščina"), ki ga poimenujejo Harvest Moon. Letošnja izvedenka zaradi lanskega navdušenja nad hmeljno sorto Bobek v sebi skriva sveži hmelj iz dveh kmetij - Rojnik in Bosnar. Tako tudi poimenovanje Double Bobek. 

Pivo se prikaže z motnikavo, a žarečo oranžno barvo, ki se za krajši čas pokrije še s srednje veliko peno le rahlo umazano bele barve. Aroma tega zvarak je sicer dokaj nežna, a deluje prijetno. V njej prednjači sveži hmeljni občutek, ki spomni na mokro travo, za dodatek pa poskrbi nekaj sadnega občutka žvečilnih gumijev. Vse skupaj pa kasneje pridobi še nekoliko kletni pridih. Telo se izkaže s presenetljivo polnostjo, kjer na začetku zaznamo blago sladkobo, na koncu pa jo dopolni nežna grenkoba z zeliščnim značajem, ki se nadaljuje še v pookus.

Harvest Moon tako vsebuje tisti svež, nekoliko zeliščni značaj, ki ga v bistvu tudi pričakujemo o trgatvenega piva. Celotno gledano pa je zvarek bolj nežne sorte, tako v aromi, ki je sicer precej všečna, kot tudi v okusu. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar