sreda, 7. december 2016

Hopsbrew Oatmeal Stout


Ime: Oatmeal Stout
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Selo pri Ihanu

Stil piva: Ovseni stout
Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: steklenica - točeno

Ocena: 4,3 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 13/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 9/10)

Veseli december je čas za razvajanje z raznimi odličnimi dobrotami. In to je tudi obdobje, ko na plano pridejo zanimivi zimsko usmerjeni zvarki naših pivovarn, kot je naprimer tale Oatmeal Stout pivovarne Hopsbrew, ki so ga oplemenitili z dodatkom vanilije.

Pred nami se tako postavi popolnoma črn kremasti zvarek svilnatega ter polnega telesa in skorajda popolnega izgleda. Pod srednje veliko peno kremaste barve, ki se počasi umika, bomo zaznali zelo prijetne note temne čokolade z nekaj vabljivega pridiha vanilije, v ozadju pa še praženi pridih. Srednjo praženost bomo okusili najprej - iz nje pa se bo nato razvilo zelo veliko prijetnih čokoladnih in vanilijevih tonov. V zaključku nato v popolnosti zavlada vanilija, še posebej če pivu pustimo, da se nekoliko segreje, v pookusu pa se seznanimo še z nekaj praženimi, skorajda že kavnimi notami in čisto milo in nežno toplino.

S tem zimskim zvarkom so v pivovarni Hospbrew zadeli v polno. Kompleksna aroma, ki pride do pravega izraza, če pivu pustimo, da se nekoliko ogreje, je že sama po sebi izjemno vabljiva. Odlično skrit alkohol, kljub višji stopnji le-tega, doda k preprosti pitnosti, kjer okusu posebno noto doda zelo izrazita vanilija, zaradi katere se bodo resnično pocedile sline. Popolna izbira za dolge, temne in hladne noči. 
Cena: 2,9€ (0,5l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem:
  • Pivarna (Maribor)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar