torek, 27. december 2016

Mali Grad Double Trouble


Ime: Double Trouble
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik

Stil piva: Samostanski dubbel
Vsebnost alkohola: 7%
Na voljo: steklenica - točeno

Ocena: 3,6 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Pivovarja iz Malega Gradu pravita, da sta si že dolgo želela zvariti belgijski abbey dubbel, ali samostanski dvojni ale, kot bi to lahko še najbolje prevedli. Končno sta se odločila, da je konec letošnjega burnega leta pravi čas tudi za to posebno pivo - in tako se je rodil Double Trouble.

Skorajda popolnoma črno telo se le za kratek čas skrije pod majhno bež penasto glavo. Zanimiva aroma nas nežno pogleduje od prvega trenutka, v njej pa najdemo blage kvasne note z nekaj bolj zaznavnimi, a vseeno nežnimi začinjenimi toni. Kasneje pa se razvije še pridih vanilije, suhega sadja in čokolade, ki dopolni aromo. Svilnato in srednje polno telo nas pozdravi s kombinacijo sladne sladkobe in srednje izrazite praženosti, skorajda že kave. V finišu medtem spoznamo nekaj kiselkastega žitnega priokusa, ki ga dopolnita še blaga grenkoba in začinjeni zaključek. Ta se nadaljuje še v pookus, ki nas s poprastimi začimbami in nekaj topline alkohola še dolgo žgečka po ustih.

Na prvi pogled, vdih in požirek preprost in ne pretirano izrazit zvarek, ki pa kmalu razvije vso svojo kompleksnost - predvsem je ta njegov karakter izrazit v aromi, a tudi z okusom nakaže svoj belgijsko naravnan značaj, čeprav je le-ta precej zadržan.
Cena: 3€ (0,5l; steklenica; v točilnici)

Kje ga najdem?
  • Točilnica Mali Grad (Kamnik)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar