torek, 6. december 2016

Union Pivnica Selection Pale Ale


Ime: Pivnica Selection Pale Ale
Pivovarna: Pivovarna Union, Ljubljana

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 5,3%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,5 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

V novembru je ljubljanska Pivnica Union praznovala svoj drugi rojstni dan, kar so simbolično obeležili tudi s svojim tretjim zvarkom tipa ale. Ta svetli ale ameriškega karakterja se je tako pridružil že simpatično širokemu naboru piv Pivnica Selection. 

Lahkotni zvarek hmeljnega značaja se predstavi z nežno hmeljno aromo, ki v sebi skriva note citrusov in sladkega tropskega sadja, kjer vlada ananas. Le-ta se najprej sramežljivo skriva pod srednje majhno, a obstojno kremasto belo glavo, nato pa se le pokaže v vsej svoji zelo vabljivi in všečni luči. V precej motnem zlato-rumenem telesu bomo okusili srednjo hmeljno grenkobo, ki ima najprej citrusni značaj, v finišu pa pridobi rahlo bolj izrazit travno-zeliščni karakter. Ta občutek se nadaljuje še v kar trajajoč pookus, kjer na jeziku še malo postane zeliščni značaj.

Gre za precej všečen in lahkotno piten APA zvarek, ki mu višja vsebnost mehurčkov podari še nekaj dodatne svežine. Nekoliko bolj zadržanega okusa, kjer pa je potrebno izpostaviti precej konkreten (zeliščni) pookus - a glavna odlika ostaja zelo prijetna sadna aroma. Pod črto potegnjeno, zelo simpatično pivo. 
Cena: 2,8€ (0,33l; točeno; v pivnici)

Kje ga najdem?
  • Pivnica Union (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar