sobota, 3. december 2016

Hopster Harvest


Ime: Harvest
Pivovarna: Pivovarna Hopster, Ljubljana

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola:3,7%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,4 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Čas trgatev je resda že mimo, toda trgatveno pivo na srečo še vztraja. Letošnji popularen trend teh zvarkov z dodatkom svežega hmelja je zadel tudi pivovarno Hopster, kjer so zvarili svetli ale, ki ga bo zaznamoval sveži Bobek. 

Rezultat je sveže pivo popolnoma motne jantarne barve, ki se napove s srednjo hmeljno aromo, kjer se prepletajo travnate note in nežen sadni pridih. Pod majhno peno umazano bele barve, ki v trenutku skoraj popolnoma izgine, se nahaja srednje polno telo zmerne hmeljne grenkobe s travnatim občutkom. Z vsakim požirkom pivo pridobiva na svojem svežem, zeliščnem značaju, medtem ko mu dodaten čar poda nekaj prijetne sadne sladkobe v finišu (spominja na breskve). Za pookus pa nam Harvest prihrani zopet tisti sveži travnato-zeliščni značaj, ki postoji za nekaj časa. 

Trgatveno pivo mora imeti bolj poudarjen svež značaj s tistim prepoznavnim travnatim ali zeliščnim priokusom - in ta ga brez dvoma ima. Za prijeten bonus pa poskrbi še s simpatičnim sadnim karakterjem, ki še nekoliko pripomore k všečnosti tega lahkotno pitnega piva.   
Cena: 3€ (0,33l; točeno)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar