sreda, 28. december 2016

Najboljše slovensko pivo leta 2016

Lahko leto smo napisali, da nam je ob pregledu seznama slovenskih piv, ki ga na strani skrbno beležimo in osvežujemo, kar malo zastal dih. Kaj bi potem lahko rekli šele letos, ko se je temu seznamu pridružilo še malo morje novih zvarkov?

Števec slovenskih piv je zelo težko ustaviti na pravem številu, ker novi zvarki prihajajo kar po tekočem traku. Vseeno smo se potrudili in tako prešteli vsa slovenska piva in tako trenutno prišli do številke 371. Med vsemi temi se skriva kar 141 piv, ki so svetlobo dneva zagledali v letošnjem letu. In tako je sledil še najbrž najtežji izbor letošnjega leta - katero je najboljše med vso to falango zvarkov.

Katero pivo je najbolj navdušilo s svojim izgledom, aromo in okusom? Katero pivo je s svojim značajem najbolj prepričalo, da bi ga pili kar naprej? Seveda ni potrebno poudarjati, da gre v tem primeru povsem za subjektiven izbor, kajti nenavsezadnje ima vsak svoje preference.

Na PivoMana je letos tako največji vtis naredilo povsem živalsko pivo, konkretna dvojna IPA s povsem skritim alkoholom, neverjetnimi aromami in okusom, da padeš dol. Govorimo o zvarku Pivovarne HumanFish, ki sliši na ime Mud Puppy.

Ni komentarjev:

Objavite komentar