torek, 20. december 2016

Najboljši novinec leta 2016

Leto 2016 je bilo z rojstvom številnih novih pivovarn še konkretna nadgradnja lanskega zanimivega leta. Ker se v enem samem letu pojavi tako veliko število novih pivovarn, bo PivoMan med njimi izbral t.i. Rookie of the Year, kot bi rekli v športnem svetu, oz. najboljšega novinca na sceni.

Konkurenca je bila po pričakovanjih zelo velika in izbor jasno precej težak. Pri izbiri smo upoštevali tako izbor kot kvaliteto njihovih zvarkov, poleg tega pa še nekaj ostalih pomembnih dejavnikov. Kako se je skozi leto izboljševala kvaliteta piva, kakšne načrte imajo kaj za vnaprej, kako so potovali po različnih stilih, ter tudi kako pogosto so se pojavljali na festivalih. In še kaj bi se našlo.

Med vsemi novinci smo tako izpostavili tistega, ki nas je konkretno navdušil letos. In to ni nihče drug kot zamaščene štajerske ribe, ki slišijo na ime Lobik Brewery. S svojim širokim repertoarjem zvarkov, ki smo jih uspeli poskusiti - to je kar 14 različnih piv - so navdušili pivoljubce. Zvarili so nekaj pravih hmeljnih bomb, kot tudi nekaj pravih sladic. Še dodatno pa so se prikupili s svojimi poskusnimi zvarki, kot so naprimer CIPA, Elderflower Ale in Saison, ki smo jih lahko pokušali na številnih festivalih.

Ni komentarjev:

Objavite komentar