petek, 16. december 2016

Najboljši festival piva leta 2016

Konec leta se nezadržno bliža, kar pomeni, da je to tudi čas za vsakoletni pregled iztekajočega se leta. Kot smo to storili že lansko leto (klik tukaj), bomo tudi letos izbrali najboljši festival piva, seveda po našem mnenju.

Že lansko leto smo bili priča veliki konkurenci na tem področju, letos pa je bilo teh festivalov še več - tako smo jih lahko našteli kar 24. Festivalsko dogajanje je prodrlo tudi v najbolj oddaljene konce, v manjša in večja mesta, kjer so se odvili večji in manjši festivali piva. Eni so nas navdušili, eni malo manj, kakšni pa so tudi popolnoma razočarali.

Kaj pa sploh naredi festival piva dober? Seveda, velik izbor piva in različni ponudniki le-tega, pomagajo pa tudi premierne predstavitve novosti in novih zvarkov. Vendar to ni dovolj, pomembna je tudi lokacija, spremljevalno dogajanje in ponudba ter nekakšo splošno vzdušje na festivalu.  Ko smo upoštevali vse to, za letošnje leto nikakor nismo mogli izpostaviti le enega festivala, ampak smo tako izpostavili dva.

Zmagovalca sta tako postala Makro Beer Fest v Mariboru, ter Pivomanija v Ajdovščini. Prvi nas je navdušil zaradi svoje ogromne ponudbe, tako domačih kot tudi tujih piv, in še posebeh zaradi organiziranosti kot se šika. Tako da vse čestitke organizatorju, Pivarni, za drugo zaporedno slavje.

Ajdovski festival piva pa nas je navdušil zaradi drugačnega, novega pristopa k festivalskemu dogajanju, kjer so se predstavili res le slovenski mikropivovarji in je vse minilo v tistem res pravem kraft duhu. Torej, čestitke tudi pivovarni Pelicon


Ni komentarjev:

Objavite komentar