sreda, 29. marec 2017

Bevog Who Cares Editions Shower Beer Vol. 2


Ime: Who Cares Editions Shower Beer Vol. 2
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: Dvojni IPA
Vsebnost alkohola: 8,2%
Na voljo: pločevinka - točeno

Ocena: 4,2 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 14/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

V lanskem letu je v Bevogov nabor prišlo še pivo za pod tuš - dvojni IPA Shower Beer. Da pa se nam tudi letos ne bo treba tuširati brez piva, so pri naši pivovarni čez mejo zvarili novo verzijo tega piva. Pravijo, da naj bi bila malce drugačna. Tukaj je Shower Beer Vol. 2.

Intenzivne arome tropskega sadja, katerim vlada sočni ananas, odločno in brez težav prodrejo v naš nos izpod solidno velike bele glave, ter nas tako zvabijo v svojo omamo. Rahlo motno zlato rumeno telo je srednje polnega značaja, odlikuje pa ga igra med sadno sladkobo in konkretno hmeljno grenkobo. Le-ta pride še bolj do izraza v pookusu, v tem pa se tudi najbolj razlikuje od prve verzije. Kasneje Shower Beer razvije še blag značaj borovcev, sladna hrbtenica z biskvitno-karamelnimi toni pa pride do izraza še nekoliko kasneje.

Shower Beer se tako ponovno in znova izkaže kot pravi dvojni IPA, kot si ga lahko želimo. Aromatičen, poln okusa in bogatega telesa, ter s tistim rahlo občutnim alkoholnim značajem, ki jasno pove - jaz sem konkretni dvojni IPA. Odlično. 
Cena: 4,00€ (0,33l; pločevinka) - Pivarna (Maribor)

Kje še ga najdem?
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Pivohram Golar (Gornja Radgona)
  • Beerightback (Nova Gorica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar