četrtek, 16. marec 2017

Lobik Sour


Ime: Sour
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Kisli ale
Vsebnost alkohola: 7%
Na voljo: točeno

Ocena: 4,2 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 14/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Za mariborske pubece iz Lobika smo že velikokrat omenili, da pri ustvarjanju piva zelo radi eksperimentirajo in preizkušajo nove stvari. Tako je sedaj na vrsto prišla tudi kislica, kislo pivo, ki se je v bistvu že kar nekaj časa pričakovalo in napovedovalo.

Lobikov Sour se pokaže v na oko prijetni, sončno oranžni barvi popolne motnosti ter skorajda brez trohnice glave, oziroma le-ta ekspresno hitro pobegne. V naš nos v trenutku priplava srednje močna kiselkasta aroma z notami belega vina in nežnejšim kletnim pridihom, ozadje pa na hitro spomni še na začimbe za kuhano vino. Super osvežilna kislina tega zvarka je zelo lahko zaznavna in občutna, a kiselkasti značaj vseeno ni pretiran, oziroma je dovolj zmeren, da lahko v pivu brez težav uživamo. Na koncu pa naša usta vseeno še kar nekaj časa vleče skupaj.

Zaradi svojega lahkotnega, skorajda poletnega telesa v kombinaciji s svežim in izjemno osvežilnim duhom tega piva zmanjka skorajda v trenutku. Vseeno pa zvarek vsebuje kar konkretnih 7%, ki so popolnoma zakriti, zato previdno. Za tiste ljubitelje, ki se že malo razumejo s kislimi pivi.
Cena: 2,90€ (0,25l; točeno) - Sir William's Pub (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar