sobota, 18. marec 2017

Mali Grad Drunken Sailor Stout


Ime: Drunken Sailor Stout
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik

Stil piva: Irski stout
Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,9 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

"What shall we do with with the drunken sailor early in the morning?" Ja, spili ga bomo. Kajti za praznovanje irskega St. Patrick's Day so v tej kamniški pivovarni zvarili posebno verzijo irskega stouta. Za tisto pravo irsko izkušnjo.

Pijani mornar je irec globoko črnega izgleda in pokrit z razmeroma majhno bež glavo, ki je zelo kremasta in lepo obstojna. Prepoznamo ga po rahlo praženi kavni aromi, nežni a vseeno zelo lahko zaznavni, družbo pa ji dela še prijetna čokolada, ki proti koncu dobi na moči. Kremasto in precej gosto telo je lahkotno karbonirano, tako pa do izraza bolj pride praženi kavni priokus, ki kar raste in je nekoliko grenkoben ter s trajajočim pookusom. Rahel zeliščni dodatek na koncu in zelo suh občutek, ki kar popivna jezik.

Ta irski stout se tako izkaže kot zelo dober izgovor za praznovanje dne Svetega Patrika, tudi še kakšen dan kasneje (če ga ne bo prej zmanjkalo). Bogatega sladnega značaja s konkretno praženostjo in nizko alkoholno stopnjo - pitno in okusno kot se spodobi.
Cena: 3,00€ (0,5l; točeno) - Točilnica Mali Grad (Kamnik)

Kje še ga najdem?
  • Stara Fabrka (Domžale)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar