petek, 31. marec 2017

Kje se bo dogajalo - april

Vikend Belgijskega Piva in Kulinarike (1. - 2.4.2017)

V Ljubljani se bo že drugo leto zapored odvil festival belgijskega piva, na katerem domači uvozniki in trgovine s pivom ponudijo najboljše iz Belgije kar premorejo. Za letošnje leto se obeta še nadgradnja že lani zelo uspešnega dogodka.

Organizatorji obljubljajo, da bo na letošnji izvedbi večji poudarek na kislih pivih, prav tako pa tudi na zvarkih staranih v viskijevih sodih. Seveda, pa ne bodo manjkale niti nove pivovarne. Obeta se nam tako okrog 40 točenih piv, za zraven pa še okoli 60 ustekleničenih. Med dobro stoterico belgijcev bo brez dvoma vsakdo našel nekaj kar mu ustreza. Mimogrede, tam bosta tudi zelo zaželjena Westvleteren in Cantillon. Za bonus, pa se bo letos dogodku pridružila še kulinarika v obliki slavnega in izjemno okusnega belgijskega krompirčka.

Kdaj, kje in kako


Druženje na ljubljanski tržnici (Pogačarjev trg) bo potekalo v soboto in nedeljo, to je 1. in 2. aprila z začetkom ob 10 uri dopoldan, medtem ko se bodo zadnji kozarci začeli prazniti ob 10. uri zvečer. Več informacij pa na FB strani dogodka Vikend Belgijskega Piva in Kulinarike. In ne, ni prvoaprilska šala. Torej, vsi ljubitelji belgijcev (piva, da ne bo pomote), se vidimo.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Fontana Piva Zeleno Zlato - otvoritev sezone (1.4.2017)

S prvim aprilom, in ne, ne gre za prvoaprilsko šalo, se začenja druga sezona Fontane Piva Zeleno Zlato v Žalcu. Le-ta je v lanskem letu požela velikansko zanimanje, v bistvu še veliko večje kot so sprva pričakovali in načrtovali.

Tudi letos vas bodo na fontani pričakala različna piva slovenskih varilcev. Tako bodo v aprilu iz pipic pritekli B&B Zeleno Pivo, Adam Ravbar Pale Ale, Kovaško Temno Pivo, Tektonik Hercule, Lobik Svarun in Kukec Savinjsko Pivo. Nekaj piv bo na pipicah prisotno ves čas, med tem ko se bodo nekateri menjavali. Ena pipa bo tako namenjena slovenskim kraftarjem, medtem ko bo ena eksperimentalna pipa, namenjena spoznavanju novih okusov.

Kdaj, kje in kako

Fontana bo žejne ljubitelje piva pričakala nared vsak dan, od jutra (10.00) do večernih ur, vse do konca meseca oktobra. Več informacij o vsem pa na FB strani Fontana Piva Zeleno Zlato ali njihovi spletni strani.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ni komentarjev:

Objavite komentar