sreda, 8. marec 2017

Lobik & Green Gold West Coast IPA


Ime: West Coast IPA
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor in Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 7,2%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,5 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Eden od čarov in bistev kraft pivovarstva je tudi sodelovanje. Tako so svoje moči združili mariborski lobiki in savinjski Green Gold Brewing, nastali produkt pa je prava hmeljna bombica, ki sliši na ime West Coast IPA.

Fantje so pripravili popolnoma motno, oranžno-jantarno pivo, ki se pokrije z manjšo glavo umazano bele barve. Nežna hmeljna aroma se pokaže s sladkimi breskovimi in meloninimi toni, ki kasneje zaidejo v borov gozdiček, v ozadju pa se kaže še oporna karamelna hrbtenica sladu. Solidna hmeljna grenkoba nas spremlja od samega začetka, nekje na polovici poti pa pridobi zmerno sladek sadni priokus s karakterjem že prej omenjenih sadežev. Srednje odrazen grenkobni pookus in nekoliko lepljiva tekstura pa nas v pookusu spremljata še kar nekaj časa.

Nastali kolaboracijski zvarek je tako prijetna in lahkotno pitna IPA s popolnoma zakrito stopnjo alkohola in zelo konkretno hmeljno brco, kot smo od Green Gold Brewinga že vajeni. Soliden in zelo korekten dodatek naboru IPA piv na naših policah, a nas nekako pusti željne za več.
Cena: 2,90€ (0,25l; točeno) - Sir William's Pub (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar