ponedeljek, 27. marec 2017

Hopster Dunkel Weizenbock


Ime: Dunkel Weizenbock
Pivovarna: Pivovarna Hopster, Podgrad

Stil piva: Pšenični bok
Vsebnost alkohola: 7%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,4 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Pri Hopsterju so zopet navarili nekaj novega. Tokrat izpod njihovih rok prihaja še eno pšenično pivo, a je le-to tokrat nekoliko drugačno. Gre namreč za temni pšenični bok, nekoliko bolj redko viden pri nas in še redkeje varjen - v bistvu sploh prvo domače pivo tega stila na policah.

Temno rjavo pivo se za kar nekaj časa pokrije s puhasto in veliko glavo umazano bele barve, ki se nato počasi seseda. V aromi nam pivo podari srednje izrazne čokoladne note, ki se jim pridruži še blag dih sojine omake, v ozadju pa ves čas dogajanje spremlja subtilen začinjeni značaj. Začetna sladkoba je precej izrazita, medtem ko na koncu prepoznamo nekaj mile grenkobe in tudi značilni kvasno-začimbni priokus. Le-ta pa se nato v pookusu kar še malo povalja po jeziku.

Kremasti Hospter bo s svojo sladkobo osrečil predvsem ljubitelje piv z izrazitim sladnim karakterjem. Ob enem pa tudi nič kaj sramežljivo ne skriva svojih alkoholnih mišic, zato bodite pripravljeni tudi na to. Nekaj novega, nekaj drugačnega in nekaj dobrodošlega.
Cena: 2,70€ (0,5l; steklenica) - Že v redu, Primož (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Bar Pod Vrbo (Kranj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar