sreda, 1. marec 2017

Kje se bo dogajalo - marec

Katero pivo je pravo zame? (3. - 25.3.2017)

Pivopisovca se že drugo leto zapored podajata na turnejo po celotni državi, na kateri bosta poskušala bodočim pivoljubcem, ki šele vstopajo v svet dobrega piva, pomagati ugotoviti katero pivo je pravo za njih. Seveda pa so več kot dobrodošli tudi že pravi pivoljubci. Obenem pa bosta seveda ostala zvesta tudi svojemu prvotnemu poslanstvu, to je dvig kulture pitja piva.

Na interaktivnih delavnicah bosta razkrila, kako pivo sploh nastane, kateri so glavni tipi in stili piva, spoznali pozitivne učinke zmernega pitja in seveda še kaj, seveda vse ob okušanju šestih kozarcev raznolikih butičnih piv.

Kdaj, kje in kako


S prijavo (12€ v predprodaji) boste lahko sodelovali v delavnicah turnej, ki se bo ustavila v številnih mestih, kjer se toči dobro pivo - Ljubljana (3.3.), Sevnica (7.3.), Murska Sobota (9.3.), Maribor (10.3.), Ptuj (11.3.), Tržič (14.3.), Novo mesto (15.3.), Ajdovščina (16.3.), Izola (17.3.), Nova Gorica (18.3.), Bled (20.3), Kamnik (21.3.), Celje (22.3.), Ljubljana (23.3.), Mozirje (24.3.) in Ravne na Koroškem (25.3.). Seveda več informacij o turneji najdete na spletni strani pivopis.si in na Pivopis FB strani.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pir na Pir (11. - 17.3.2017)

Dogajanje povezano z dobrim pivom se bo v sredini marca začelo tudi v Mariboru. Klub Mariborskih Študentov namreč pripravlja prav poseben in zanimiv dogodek, katerega cilj bo dvigniti kulturo pitja na zasluženo raven in obenem tudi podpreti lokalne varilce piva.

V Mariboru se bo v razponu dobrega tedna namreč odvil Pir na Pir, festival, ki bo sestavljen iz petih dogodkov - delavnice, predavanja, degustacije, ogled pivovarn in drugi zabavni dogodki. Vse to pa se bo zaključilo na že tako prešerno razpoloženi St. Pattick's Day.

Kdaj, kje in kako


V sklopu dogodka se bo odvil obisk pivovarne The Garden Brewery v bližnjem Zagrebu (11.3. in 20€), vodena degustacija piva s poznano lokalno trgovino s pivom Pivarno (13.3. in 10€), obisk Pivovarne Laško (15.3. in 15€), delavnica varjenja piva z BeerLab (16.3. in 20€) in za konec še presenečenje (17.3.). Več informacij o dogodku najdete na spletni strani Kluba KMŠ, kjer se lahko tudi prijavite, in na FB strani dogodka Pir na Pir.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2. Študentski Festival Piva (22.3.2017)

Sezona festivalov piva se bo v letošnjem letu začela že marca in sicer z drugo izvedbo Študentskega festivala piva. Po uspeli premieri konec lanskega leta, se tako ponudba okusnega piva in seveda vse ostale spremljevalne dejavnosti vračajo že kaj kmalu.
Organizatorji obljubljajo vrhunska piva slovenskih pivovarjev (katerih še niso izdali), slastne burgerje, ter druženje in zabavo ob ritmih glasbe še dolgo v noč.

Kdaj, kje in kako


Tudi druga izvedba festivala se bo odvila v Emonski kleti, v centru Ljubljane. Dogajanje se bo odvilo v sredo (študentski dan za žur) 22. marca z začetkom ob 18. uri. Vstopnina na festival pa bo znašala 1€. Za več informacij pa sledite FB strani Študentski Festival Piva ali FB strani dogodka.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pivogovori2 (30.3.2017)

Zadnji dan v mesecu marcu bo za mnoge ljubitelje piva rezerviran za drugo izvedbo konference o pivu z naslovom Pivogovori. V organizaciji spletnega portala pivopis.si bo tudi letos potekal pivsko obarvan večer, na katerem nam bodo različni govorci predstavili svoje zgodbe v svetu piva, za dodatek pa bosta letos potekali še dve okrogli mizi, na katerih se bodo govorci dodatknili aktualnih tem v svetu piva.

Med govorci se bodo tako zvrstili naslednji eksperti (vsak na svojem področju): Uroš Komel (Reservoir Dogs Brewery), Luka Rojnik (Rojnik Hops), Urban Florjančič (Mali Grad), Mateja Košak Maljevec (Laško Union), Matej Špehar (Beer Bulli), Hana Šuster Erjavec (Fontana piva), Andrej Čapka (Zmajska Pivovara) in Mallorie King (raziskovalka). Na okroglih mizah pa bodo svoje vidike predstavili Samo Žabkar (Pivovarium), Gregor Mumel (Lobik) - "Od hobija do posla", ter Tanja Švegel (TANKR) in Andrej Krštinc (Pivarna) - "Kakšna je prihodnost festivalov piva v Sloveniji.

Glede na vrsto dogodka in sodelujoče ter njihove partnerje, pa smo lahko več kot prepričani, da na dogodku ne bo manjkalo niti dobrega piva. Se vidimo?

Kdaj, kje in kako


Konferenca se bo odvila 30. marca z začetkom ob 19. uri, medtem ko se okrogli mizi začneta ob 17.15 in 18.00 uri. Kraj dogodka ostaja enak kot lansko leto, to je Grad Jable v Mengšu. Več informacij, tako kot tudi vstopnice za dogodek (10€ stojišča, 14€ sedišča), pa najdete na spletni stran pivopis.si.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ni komentarjev:

Objavite komentar