petek, 30. junij 2017

Pivo & Burger Fest - Ljubljana, 17. in 18.6.2017

Sredina junija je na festivalskem dogajanju brez dvoma pripradla Pivo & Burger Festu, za katerega je bila to že osma izvedba. Potem, ko je druženje proti koncu maja preprečilo deževje, je bilo vreme tokrat solidarno z organizatorji.

Tako kot je v bistvu že v navadi, je P&B poskrbel kar za lepo število pivskih premier. Na dogodku se je tako sploh prvič javnosti predstavila kobariška Pivovarna FEO, naslednica prejšnje Pivovarne 1713. Predstavila se je s svojim všečnim temnim ležakom in kalsiko v obliki APA piva.
Svojo Pivo & Burger premiero sta doživeli tudi Crazy Duck Brewery, med drugim s svojo najnovejšo dimljeno račko in poletno obarvani Mister iz Domžal s svojim osvežilnim gospodom Nolanom. 

Tudi nekateri stari znanci festivala pa so poskbeli za nove, sveže in še nepokušene zvarke. Tako so na stojnici Green Gold Brewing točili svoj novi IPA z imenom Povodni Mož, na stojnici Loo-blah-nah so za osvežitev poskrbeli s pivom Gold Ale.  Nekaj novega so ponujali tudi pir pivovarni Hopsbrew - in sicer kolaboracijski Russian Imperial IPA, ki so ga zvarili z beograjsko pivovarno Kors.
Hopster je eksperimentiral s pivom Sweet Ale, medtem ko so pri Tektoniku na pokušino postavili tudi svoj saison s hibiskusom. Seveda pa na nekaj novosti niso pozabili niti pri Lobikih. Na pipah so se tako zvrstili trije novi IPA zvarki - z bezgom, Citra IPA ter Galaxy IPA. Nekoliko bolj hmeljeno verzijo svojega svetlega ležaka pa je pivoljubcem ponujal Adam Ravbar.

Seveda pa so bili prisotni tudi še nekateri ostali pivovarji s svojim bolj ali manj klasičnim, a vseeno okusnim naborom. Iz Ajdovščine je pripihala pivovarna Pelicon, iz Vrhnike so priplavali HumanFish Brewery, priplazile pa so se tudi pošasti iz pivovarne Bevog. Manjkali niso niti pri pivovarni Mali Grad, svoja dva ljubljenčka so ponujali Bru Kru, prav tako pa so pipe odpirali pivovarji iz Brew Revolt.
 Za tuj pridih so na festivalu poskrbeli na stojnici Pivoljuba, kjer so bile v ospredju otoške poslastice, medtem ko so se na stojnici pivoteke Že v redu, Primož znašle bolj baltsko obarvana piva. Pri mariborski Pivarni so točili poslastice iz Hrvaške in Srbije, medtem ko je Pivotoč že tradicionalno skrbel za belgijske okuse.

Kaj še dodati?


Že po navadi je bil na Pivo & Burger Festu zbran zelo velik nabor pivovarjev in posledično konkretno število piv. Zaradi narave dogodka so bili po večini vsi stilsko usmerjeni med bolj lahkotno pitna, osvežilna in preprosta piva, kar je seveda za pričakovati, a se je med njimi vseeno našlo tudi kaj bolj konkretnega. 
Tudi burgerjev je bilo na izbiro vsaj "malo morje", tako da je bilo treba res razmisliti, kaj poskusiti tokrat. Dober izbor je bil brez dvoma Kahuna burger, ki so ga ponujali na stojnici Hood Burgerja. Tudi tokrat pa se je izkazalo, da je bila Kavarna Tiskarna ponovno zadetek v polno (kot že na kar nekaj izvedbah P&Bja) - njihov Funky z malinami se je izkazal za izjemno okusnega. Navkljub začetnemu skepticizmu glede sestavin. Ampak, če ne poskusiš, ne veš.

Burgerjev se je na trgu znašlo torej več kot zadosti, piva je teklo še več, novosti pa je bilo dovolj tudi za največje ljubitelje piva. Še en Pivo & Burger Fest kot se spodobi.  

Ni komentarjev:

Objavite komentar