četrtek, 8. november 2018

Green Gold Franci


Ime: Franci
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: Svetli ležak

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno - pločevinka


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Gostilna Privošnik iz Šempetra v Savinjski dolini je med lokalno in tudi nekoliko širšo publiko dobro prepoznavna gostilna, poznana po dobri hrani. Pred kratkim pa so le za njih v lokalni Green Gold Brewing zvarili tudi posebno pivo - ležak Franci, klasični stil, ki se najbolje ujame z domačo hrano, poimenovan pa je po lastniku gostilne.

Zlato-slamnato rumeni Franci je bledega in motnega telesa, skrije pa se pod dokaj dobro obstojno umazano belo glavo, puhasto in srednje veličine. V aromi se nekaj sladkih sadnih not prerine preko blagega travnatega hmeljnega duha, dopolni pa jih še nežnejša kruhasta osnova. Srednja grenkoba travnatega značaja, kar lepo izrazitega, prevlada v okusu, kjer jo uravnovesi še nekaj kruhaste sladkobe. Na koncu pa brbončice podraži še rahlo poprast občutek, daljši pookus pa še kar za nekaj časa pusti svojo sled.

Franci je lager kot se za lagerja spodobi - svež, lahkotnejšega duha in klasičnega okusa, morda z nekoliko bolj moderno usmerjeno hmeljno aromo. Tako bo všeč tradicionalnim pivcem, približal pa se bo lahko tudi ljubiteljem bolj moderno zaznamovanih piv - seveda ob spremljavi domačih jedi iz gostilne. 




  • Gostilna Privošnik (Šempeter v Savinjski dolini)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → klasičen ležak, soliden in čisto korekten - sicer nisem največji ljubitelj tega, ampak čisto preprosto piten
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar