četrtek, 15. november 2018

Hopsbrew Devil's Pumpkin


Ime: Devil's Pumpkin
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Selo pri Ihanu

Stil piva: Zelenjavno pivo

Vsebnost alkohola: 7,2%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Letošnja noč čarovnic ni minila brez prazniku in letnemu času primernega piva. Za tega so poskrbeli v pivovarni Hopsbrew, kjer so zvarili Devil's Pumpkin - posebno pivo v katerem se nahajajo, uganili ste, buče.

Jesensko obarvano bučno pivo je lahkotno motnikave oranžno-jantarne barve, na vrhu kozarca pa se za zelo kratek časpojavi še manjša in neobstojna bela penasta glava. V naše nosnice nežno pripluje precej prijetna in sladka bučna aroma, ki s pomočjo dobro izraženih začimb prinese prave praznične spomine. V okusu prevlada solidna hmeljna grenkoba, ki pa jo v dokaj zaznavni meri spremljajo sladki priokusi bučnega značaja, poleg pa še nekaj kiselkastega značaja in nekaj začinjenega dodatka, ki v pookusu še kar nekaj časa pusti "bučni" karakter. 

Pivo je srednje polenga telesa, kar lepo nasitno, in pivcu prinese vse kar se od bučnega piva tudi pričakuje - zelenjavno sladkobo in začinjene priokuse, ki skupaj ustvarijo "pumpkin spice" kombinacijo.
Cena: 2,80€ (0,5l; steklenica) - Pivoljub (Ljubljana)




  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,5 / 5 → pivo zelo lepo prikaže bučne in začinjene priokuse in je tako kot bučno pivo mora biti, a ta celotna kombinacija sploh ni zame
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 4/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 8/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar