torek, 13. november 2018

Reservoir Dogs Zero-San


Ime: Zero-San
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica

Stil piva:Brut IPA

Vsebnost alkohola: 6,9%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Letos izjemno popularni stil piva Brut IPA se je rodil v San Franciscu še ne tako dolgo nazaj. Gre za izjemno suha (ali brut) piva, ki zaradi tega značaja spominjajo na karakter šampanjca. V Reservoir Dogs so svojo verzijo tega piva suho hmeljili z novozelandsko sorto Nelson Sauvin, japonsko obarvano ime pa je pivo dobilo zaradi uporabe encimov, ki se jih uporablja pri varjenju sakeja.

Mr. Zero je popolnoma motne in zelo blede slamnato-rumene barve, njegov privlačen izgled pa dopolnjuje precej obstojna in puhasta bela glava, ki jo je kar nekaj. Pivo zapeljuje s svojo zelo prijetno aromo, ki ni intenzivna ali ostra, ampak vseeno lepo prepoznavna in kjer prednjačijo tropske note s poudarkom na ananasu. Srednje nežna hmeljna grenkobe je kar suhega značaja (po piračkovanju), a zraven jo spremlja še nekaj sadnega občutka. Grenkobno-zeliščen pookus pa zaključi celotno srečanje s tem gospodom.

Zero-San se nedvomno zelo lepo pokaže s svojimi brut, suhimi značilnostmi, ampak so le-te vseeno nekoliko bolj nežnega značaja, kar posledično naredi to lahkotnejše pivo tudi zelo sveže in predvsem preprosto pitno.
Cena: 1,50€ (0,15l; točeno) - Lajbah (Ljubljana)




  • Reservoir Dogs Točilnica (Nova Gorica)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → že na prvi vdih me je osvojil s svojo res prijetno aromo, neženjše brut lastnosti pa mi prav tako sedejo in pivo je res preprosto pitno in okusno - pozitivno presenečenje ker si nisem še čisto "na ti" z brut zvarki
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar