četrtek, 18. julij 2019

Lobik Hop Show


Ime: Hop Show
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 4,9%
Na voljo: točeno - pločevinka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Fantje iz pivovarne Lobik pravijo, da gre v primeru Hop Show najbrž za eno njihovih najšibkejših piv, katerega pa so vseeno konkretno začinili s hmeljem - uporabili so sorti lemondrop in wai-iti. Za spremembo nekaj bolj nežno z alkoholom.

Poletno opravo Hop Showa zaznamuje večje in puhasto snežno belo pokrivalo, ki za zelo dolgo pred soncem zaščiti motno, zlato-rumeno obarvano telo. Hmeljno izrazita aroma se nam ponuja s cvetlično-sadno kombinacijo, kjer se znajdejo blagi sladki in citrusni pridihi. Okus s svojo hmeljno grenkobo rahlo podraži naše brbončice, spremlja pa jo rahlo citrusast značaj, medtem ko v pookusu s svojo suhostjo in grenkobo Hop Show še kar nekaj časa pusti svojo sled.

Hop Show je pivo lahkotnejšega, poletnega telesa in značaja, je rahlo bolj preprosto, kot smo morda vajeni od Lobikov, a zato nič manj prijetno in predvsem nič manj nab(r)ito s hmeljem. Ljubitelji konkretno hmeljenih zvarkov bodo kar zastrigli z ušesi.




  • Lajbah (Ljubljana)
  • Beer Pub (Kranj)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → prijeten, piten in zelo lepo osvežilen - zanimivo videti Lobike v bolj blagi luči - ko zapaše nekaj bolj na easy in simpel 
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar