torek, 1. oktober 2019

Green Gold Space Wall


Ime: Space Wall
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: točeno - pločevinka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ekipi pivovarne Green Gold Brewing iz Savinjske doline je uspelo iz ZDA pridobiti nekaj precej nove sorte hmelja strata in tako zaenkrat edini na stari celini zvarili tudi pivo s tem "fancy" hmeljem - dvojno hladno hmeljeni Space Wall.

Tekoči vesoljski zid je dokaj motnikavega telesa zlate barve, na vrhu zida pa stoji še tanjša bela glava, ki pa precej kmalu izpuhti. Strata hmelj pivu podari nekoliko nežnejše in sladke sadne arome, kjer se pokažejo breskve in tudi bolj tropski ter citrusni pridihi sadežev. Solidna grenkoba nič kaj ne skopari s svojim konkretno hmeljastim zeliščnim značajem, ki se v pookusu še kar nekaj časa valja po jeziku.

Space Wall je pale ale lahkotnega telesa in tipičnih aromatičnih lastnosti, nežen na prvi pogled in vdih, a v okusu kar konkretno udari s svojim zeliščnim hmeljnim značajem, ter bo tako mogoče malo bolj primeren za nekoliko bolj utrjene okuse.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → lahkotno piten in zelo všečne arome, morda v okusu vseeno meni malo preveč zeliščnega značaja, zmanjka mi malo sladkega balansa
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar