sreda, 09. oktober 2019

Time 5 O'clock Blonde Ale


Ime: 5 O'clock Blonde Ale
Pivovarna: Time Brewery, Radlje ob Dravi

Stil piva: Zlati ale

Vsebnost alkohola: 4%
Na voljo: pločevinka~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ob peti uri popoldan, pa ni važno ali je vikend ali teden, brez dvoma zelo zapaše pivo. Za potešitev prve žeje v dnevu je nežen zlati ale čisto v redu izbira. In enega takega so zvarili tudi v koroški mladi pivovarni Time Brewery.

Popoldansko koroško pivce nas že na prvi bežen vdih zvabi k sebi s prijetno in nekoliko sladko sadno-cvetlično kombinacijo arome, ki je zelo lepo izražena, kasneje pa se vmes pomeša še nekaj agrumov. Pod večjo in puhasto belo glavo čaka rahlo motno in bledo sončno rumeno telo tega piva, ki najprej poboža s srednje nežno hmeljno grenkobo. Le-ta ima nekoliko travnat značaj, na koncu pa lepo popestri požirek s kar konkretno žgečkljivim poprastim značajem.

Time 5 O'clock je zlati ale lahkega telesa in nežnega ter lepo prijetnega karakterja v okusu in aromi. Pivo, popolno za potešitev najhujše žeje kot tudi za nadaljnje razvajanje od kakšni pločevinki več.
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → zelo prijeten in lahkotno piten, zelo preprost a vseeno lepo karakteren - me je zelo pozitivno presenetil
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar