petek, 4. september 2020

Lobik Broda

 

Pivo

Broda

Pivovarna

Lobik Brewery - Maribor

Stil

Quad NEIPA

Alkohol

10%



Nabildani Broda je tretji iz Yoda serije piv, ki so jo navarili v pivovarni Lobik. NEIPA na steroidih je z okroglimi 10% najmogočnejši med svojimi hmeljnimi brati. Začinjen je s štirimi jezdeci "hop-pocalipse" - galaxy, nelson, citra in mosaic. In seveda z res konkretnimi količinami. Visoko alkoholno pivo, ki super sede tudi v poletnih temperaturah. 

Tropsko aromatični Broda kaže svoje hmeljne mišice z notami izjemno sočnih tropskih sadežev - citrusi, ananas, sladki mango, ... Popolnoma motno telo mlečno oranžne barve je za krajši čas prekrito s tanko in neobstojno belo glavo, ter prav tako daje popolnoma saden vtis. V okusu lepo pokaže svojo sladko sadno stran, ki jo dopolni lepo zaznavna hmeljna grenkoba, malo bolj izrazita v koncu požirka. Nežnejši pookus pa še zelo dolgo pusti svojo sled v ustih. 

Lobikov quad NEIPA je pivo zavidljivo visoke alkoholne stopnje (še posebej za NEIPA piva), ki pa se kaže le v nežno toplem občutku v požirku. Sadne lastnosti v kombinaciji z malo bolj polnim telesom pa naredijo ta zvarek tudi nekoliko bolj nasiten - še vedno pa zelo lepo piten. To še posebej velja, če ste velik ljubitelj hmelja. 


Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → lepo piten, alkohol je zelo dobro zakrit, tipično Lobikovo juicy pivo, a nekoliko neolj nasitne sorte

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar